Cybersecurity risico’s aanpakken met OpenSight.

Het aantal kwetsbaarheden in de IT-omgeving neemt toe. In 2021 werden er wekelijks 446 bedrijven getroffen door een cyberaanval in Nederland. Aangezien deze cyberaanvallen steeds complexer en gerichter worden, is proactief reageren belangrijker dan ooit. 

Omdat het bijna onmogelijk is om als organisatie zelf dagelijks alles te controleren, zijn er oplossingen beschikbaar die je op eenvoudige wijze kunnen ontzorgen. Klanten van OpenSight profiteren van deze diensten om het bedrijf hiertegen te beschermen

Inzicht en grip met Vulnerability Management

Door een fout in de hardware of software van een bedrijf kan er een kwetsbaarheid in een systeem zitten. Door deze kwetsbaarheid wordt het systeem blootgesteld aan risico’s, waardoor er misbruik van gemaakt kan worden. Dankzij Vulnerability Management worden kwetsbaarheden in het netwerk gedetecteerd en wordt er een plan gemaakt hoe de zwakke plek verkleind kan worden om zo de dreiging op een cyberaanval te verminderen.

Een alarm met Honeypots

In de ICT-wereld worden Honeypots gebruikt om hackers en virusmakers te lokken. Dit gebeurt door met opzet een kwetsbaar systeem te plaatsen in een netwerk met interessante informatie voor cybercriminelen. Er is geen reden voor legitieme gebruikers om toegang te krijgen tot de Honeypot, waardoor iedere poging tot communicatie als vijandig wordt beschouwd. Honeypots geven bedrijven tijdig een waarschuwing wanneer een hacker gedetecteerd wordt, waardoor de aanvaller geen kans krijgt om toegang te krijgen tot de gegevens.

Misbruik voorkomen met Mail Spectator

Phishing en domeinnaam fraude komt vandaag de dag steeds vaker voor en hierdoor kunnen hackers zelfs uit naam van de organisatie een mail sturen naar zowel klanten als personeel. Mail spectator monitort jouw domeinnaam 24/7 met als doel om phishing en CEO-fraude te voorkomen. Door gebruik te maken van Mail spectator kan je ervan uitgaan dat alle ingaande en uitgaande mails weer betrouwbaar zijn waardoor je phishing of fraude minimaliseert.

Fabian Horstmanshoff

+316-19229385
fhorstmanshoff@opensight.nl

“Met cybersecurity begrijpelijk maken help ik je graag!”

PLAN EEN QUICKSCAN AFSPRAAK

OpenSight helpt je graag in samenwerking met securityhive

Wil je te weten komen wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom in contact met Fabian Horstmanshoff via sales@opensight.nl.

Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen of kunnen we u ergens mee helpen? Neem gerust contact met ons op.

Bellen
Mailen